2010-07-27 16:54:25• hírek • Szatmár.ro

A strandokat ellenőrizték

Koszos turistaházakra és romlott húsfélékre bukkantak ellenőrzésük során a fogyasztóvédők.

Július 7-én kezdődött meg a Regionális Fogyasztóvédelmi Hivatal Szatmár megyei irodájának legújabb ellenőrző akciója. A vizsgálatok során a Szatmár megyei strandokat és a fürdőzésre alkalmas területeket ellenőrzik a felügyelők.

Az ellenőrzésre szükség is volt, mivel ebben az évben is rengeteg hiányosságra bukkantak a felügyelők. A legtöbb helyen nem tüntették fel jól látható helyen a strandok nyitvatartási órarendjét, az úszómedencék esetében sehol nem volt kifüggesztve a víz mélysége, a termálvizek esetében pedig a víz hőmérséklete, ugyanakkor több helyen nem volt megfelelő, előírások szerinti a fürdőhelyek felszerelése. Sok helyütt nem feleltek meg az általános higiéniai követelményeknek a szobák és fürdőszobák, és hiányos volt a szellőztetés.

„Egy nagykárolyi lacikonyhán olyan húsféléket árultak, amelyek származásáról semmilyen iratot nem tudott felmutatni a tulajdonos, egy vámfalui kereskedő pedig több mint tíz kilogramm romlott szárnyashúst árult. A fagylaltárusok sem úszták meg, egy kereskedőtől húsz kilogramm romlott jégkrémet foglaltunk le." - magyarázta Valentin Breban, a Szatmár megyei iroda aligazgatója.

Az ellenőrzött 15 kereskedelmi egység közül mindegyik figyelmeztetésben vagy büntetésben részesült, a pénzbírságok értéke 55 ezer lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: